داده کاوی، عارضه یابی و آنالیز کسب و کار
با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، مدیران ارشد سازمانها به فکر بهبود فرایندها، افزایش بهره وری، تغییر و اصلاح وضعیت سازمان هستند تا علاوه بر کاهش هزینه ها، بهره وری را افزایش داده و در زمان صرفه جویی کنند. دلایل زیادی برای عارضه یابی سازمانی وجود دارد. دو دلیل مهم را این است که :
- شرکت های موفق و پیشرو دنیا با تحلیل و آنالیز داده های اطلاعاتی خود و دیگران باعث ایجاد تحول در کسب و کارها می شوند. از این رو مابقی سازمان ها برای تداوم حیات باید سازگار و هماهنگ با الزامات و مقتضیات محیطی گام بردارند که شرکت های موفق آن را نوشته اند.
- سازمان ها جهت نیل به موفقیت باید تفکر تحول را در داخل سازمان شکل داده و از درون متحول شوند. از این رو در راستای حرکت به سوی تعالی لازم است زمان زیادی را صرف بهبود و توسعه سازمان نمایند.
مدل های متعددی برای معاینه و عارضه یابی سازمانی بکار گرفته می شود نظیر مدل EFQM یا بنیاد اروپایی مدیریت کیفیت، مدل کارت امتیازدهی متوازن، مدل کاهش راهبردی هزینه ، بهبود عملکرد، مدل تعیین برتری سازمانی و … که در واقع تفاوت های بنیادی با هم ندارند.
در فرایند عارضه یابی سازمانی، رویکردِ مشارکتِ هرچه بیشترِ صاحبانِ کسب و کار، مدیرانِ ارشد و کارشناسان سازمانی با مشاورانِ مدیریت کلینیک کسب و کار BsiCenter به عنوان تسهیل گر و کاتالیزورِ انجامِ صحیح و کاربردی و عملیِ فرایند حایز اهمیت است و این رویکردِ مشارکت، نقش بسیار مهمی ایفا خواهد کرد.
کلینیک کسب و کار BsiCenter با تدوین و طراحی برنامه عارضه یابی، تشکیل تیم فنی و مدیریتی، استفاده از دانش و ابزارهای داده کاویِ روز دنیا و بهره گیری از بستر هوش تجاری در بصری سازی و نمایش ساده و جامع برای مدیران ارشد سعی دارد تا دو هدف مهم جاری گردد:
- تحول فکری و بلوغ ذهنی به همراه شناسایی صحیح و عملی مسائل سازمانی و مشکلات موجود را در هسته مرکزی سازمان از مدیران ارشد، صاحبان کسب و کار و مدیران میانی و کارشناسان نهادینه نماید.
- تصویر درست و قابل اعتمادی از نقشه راه (استراتژی) از وضع موجود، چگونگی تغییر و تحول برای بهبود که حاصل تعامل صادقانه مدیریت کسب و کار و مشاوران کلینیک کسب و کار BsiCenter خواهد بود، آغازی جهت تحول و بهبود وضعیت سازمان خواهد بود.